+45 61339410 john@satori.dk

DrikkeVandsfiltre

ALVITO Filtersystem.    PRIS: Kr. 1295,- inkl. filter ABF Primus SD 

Et af de absolut bedste drikkevandsfilter på markedet. Produceret i Tyskland. Testet af de Tyske TVU ‘

Vandrenseren  monteret direkte på dit køkkenbord eller i bryggerset.

ALVITO bordfilter Easy Basic er et drikkevand filter, der er anbragt på køkkenbordet (eller der hvor du skal tappe drikkevand )
Det er billigt, hurtigt installeret, praktisk og fleksibelt i brug.

Filtre installeres simpelthen ved at afmontere udløbssien på hanen, og derefter monteres filteret. Det lille håndtag på omløbsventilen bruges til at vælge om vandet kommer ud af hanen, der ikke filtreres, eller bliver sendt til filteret.

Bordfilteret Alvito Basic er let at installere og derfor også en praktisk følgesvend, når du rejser.

Dimensioner uden tilslutninger:
ca. B x H x D: 120 x 290 x 122 mm.

 

 

Filteret skal skiftes hver 6 månede. 

Erstatningsfilter  ABF Duplex Pris .kr. 640,-

 Alvito ABF Duplex SD ® aktiveret karbonfilterpatron med høj vand gennemstrømning. vandmængde på ca. 8 liter pr. Minut
På samme tid kan det mikrofine filter også filtrere bakterier fra dit vand.
Denne filterindsats består af to på hinanden følgende filterstrin, hvor vandet strømmer gennem. Den første filtertrin er en aktiveret carbon monoblok med lidt større porer og kanaler i forhold til Alvito ABF Primus.
Det andet filterstrin, som ligger inde i den aktiverede carbonblok og består af et bundt af mikrofine hulfibermembraner, giver filtrering op til en finhed på 0,15 μm.
Det filtrerer de mindste og fineste partikler såvel som bakterier fra. Filteret er velegnet til steder med lavt vandtryk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Filteret skal skiftes hver 6 månede. 

Erstatningsfilter  ABFPrimus Pris .kr. 450,-

Alvito ABF Primus ® SD aktiveret kulfilterpatron
Det nye Alvito ABF Primus SD filterelement er “Made in Germany” og er især kendetegnet ved en ekstremt høj andel aktivt kul og tilsætning af zeolit. Den nye processteknologi opnår ikke kun øget filterydelse, men også en gennem- strømning på ca. 4 liter vand pr. Minut. 
Det nye Alvito filterelement ABF Primus SD med blå hætter er “sintret” med en ny innovativ teknologi, som væsentligt forbedrer sine fremragende egenskaber.
ABF Primus SD som standardfilterpatron leverer bedre vand hver dag til små og større husholdninger.

vitale mineraler frafiltreres ikke men forbliver i det rensede vand.

 

24 april 2019

Farligt giftstof fundet i dansk grundvand

Af Maja Kærhus Jørgensen

Gitstofferne er blandt andet brugt i landbruget og i maling og formodes at være sundhedsfarligt.

Alle kommuner i Danmark skal hurtigst muligt teste deres drikkevand efter fund af flere giftstoffer.

Sådan lyder meldingen fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen. Det skriver DR.

Det drejer sig om 75 nye giftstoffer, som Danske Regioner har fundet i grundvandet. Men det er især stoffet Chlorothalonil-amidsulfonsyre, der har vakt bekymring, da det kan være sundhedsfarligt.

Vi ser på det med stor alvor, fordi det kan være skadeligt for vores arveanlæg

Jakob Ellemann-Jensen, miljø- og fødevareminister

Forbudt i EU

Stoffet har blandt andet være brugt i landbruget i perioden 1986 til 2000 i Danmark, men også i maling. Tidligere på året blev det gjort forbudt i EU.

Hidtil har Chlorothalonil-amidsulfonsyre ikke været på listen over stoffer, som vandværkerne kontrollerer. Men da det for nylig blev fundet i to vandboringer, fik det ministeren til at reagere.

– Jeg beder kommunerne om at teste det, fordi jeg vil være sikker på, at det ikke er i vores drikkevand. Vi ser på det med stor alvor, fordi det kan være skadeligt for vores arveanlæg, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen til DR.

Muligt kræftfremkaldende

Der er blevet testet for Chlorothaloniol-amidsulfonsyre i alt 639 steder – herunder lossepladser, maskinstationer og gartnerier, hvor der er en risiko for, at giftstoffet kan være havnet. Her viste det sig i hver tredje prøve.

Derudover går bekymringen også på, at stoffet er muligt kræftfremkaldenede.

På trods af de foruroligende fund ser man positivt på situationen hos Danske Regioner. Her ser man det nemlig som et tegn på, at man har fået mere viden på et område, der ellers har været præget af store mørketal, og dermed kan undgå, at stoffet ender i grundvandet.

Rester af sprøjtemiddel

Det er ikke første gang, der bliver råbt vagt i gevær, når det kommer til det danske grundvand. Sidste år viste en undersøgelse fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, rester af sprøjtemiddel i grundvandet.

Hos vandselskabernes brancheforening, Danva, kaldte man det den mest omfattende grundvandsforurening i Danmark nogensinde.

Ifølge foreningens direktør, Carl-Emil Larsen, er den slags forurening dyrt for forbrugerne. De berørte vandværker kan nemlig være nødsaget til at rense vandet i længere tid eller finde nye kildepladser.